logo

Ensekundersregeln

Att känna connection (jag har inte hittat något bra svenskt ord än…) med någon handlar inte om hur ofta eller hur länge man umgås. Connection handlar om hur närvarande man är i stunden när man är tillsammans.

Det handlar inte om att ses och fika och prata om allt möjligt annat än det som är viktigt och sedan säga hejdå och inte veta hur den andra mår, eller hur en själv ens mår. Connection handlar inte om att ringa och fråga vad som händer men skita i vad som händer för man ringer för att man måste, inte för att man vill och faktiskt bryr sig. Connection handlar inte om att likea varandras bilder på instagram och smsa ett hjärta när någon behöver en kram. Connection handlar inte om att berömma den nya frisyren och ge tips om vart man kan köpa beslag till det nya köket som renoveras för tredje gången.

Connection handlar inte om tid, connection kan handla om så lite som en enda sekund, en sekund av att se, och att bli sedd. En sekund av närhet, av att känna att man finns, att man är där och att någon är här, att man delar en sekund av livet på riktigt. Den där lilla stunden när man ser på varandra och stannar upp och är närvarande i nuet, på riktigt. Att ge en kram och hålla den. Att säga Hej och mena det. Att le och le tillbaka utan att säga något alls. Den lilla stunden som kan betyda så otroligt mycket.

Den kan förändra ett helt liv.

Det kan ta en sekund att bli vänner. Det kan ta en sekund att bli kär. Det kan ta en sekund att rädda någons liv.

En sekund kan förändra ett helt liv.

En sekund har vi väl alla tid med? Även i vår nutid när alla har bråttom och inte hinner med något av allt som ska hinnas med.

En sekund av att stanna upp, en sekund av att titta ditt barn, din partner, din vän, din kollega, dig själv framför spegeln, i ögonen.

En sekund som visar att du betyder något för mig, att du är meningsfull, du finns, du är viktig.

En enda sekund är så lite, men kan betyda så mycket.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *