logo

Du skapar din verklighet

Det är inte verkligheten som skapar ditt liv. Det är orden som du använder för att förklara livet som skapar din verklighet. Det är du som skapar ditt liv. Det är du som är regissören i den film som är ditt liv.

Vad tänker du när du vaknar? Vad säger du till dig själv när du ser dig i spegeln? Hur beskriver du dina kollegor? Vilka ord använder du när du pratar med dina vänner? Hur reagerar du på den sena bussen? Skyller du på det ena, och på alla dom andra? Tycker du att dom andra borde göra massa saker, och att du måste göra massa saker?

Hur känner du inför regnet som faller?

Tänker du att det var väl ett jävla väder och fan i helvete vad jobbigt att det regnar…?

Eller tänker du som jag att det är så coolt att det kommer vatten från himlen som förut varit i typ djungeln eller havet eller i en vacker sjö i en magisk skog…och nu hamnar dom dropparna i mitt ansikte och sedan torkar dom in i mig och jag blir en del av den där vackra sjön…?

Livet är rätt jävla magiskt. Tänk på det! Och livet blir magiskt…

Tänk på vad du tänker på. Titta på dina tankar. Våga ifrågasätta dina egna tankar. Och testa att tänka andra tankar, använd andra ord, fina ord, roliga ord, annorlunda ord.

Tänk att du vill och att du behöver, istället för att du måste och borde

Testa att förklara livet på ett annat sätt än på det sättet som du brukar och se hur verkligheten förändras.

Det är du som skapar din verklighet! Är du trött på livets gråa vardag, testa att beskriva livet på ett nytt sätt, och plötsligt lever du i en annan vardag. Det är du som regisserar den film som du spelar huvudrollen i. Testa att försöka skapa den filmen som du vill ska vara ditt liv. Hur vill du att livet ska vara? Hur vill du leva? Vad är att leva för dig?
Vad säger du till dig själv om livet? Vad säger du till dig själv om kärlek, vänskap, andra och dig själv?

Vilka är dina sanningar? Vad tror du på?
Det du säger till dig själv blir din sanning. Det vi tror på hittar vi bevis för.
Vi fungerar så. Våra hjärnor fungerar så. Vi hittar alla möjliga konstiga, och ofta felaktiga, bevis på att allt det som vi säger till oss själva stämmer. Vi ser det som stämmer överens med vad vi tror på, och vi missar det som motbevisar oss.

Det du säger till dig själv blir sant, även fast det kanske inte alls är det.
Vad säger du till dig själv. Och varför?

Säger du såhär till dig själv, är det här dina sanningar:
Jag räcker inte till
Jag är dum
Jag är tråkig
Jag är ful
Jag är trött
Jag är dålig
Jag gör alltid/aldrig fel

Jag förstår inte
Jag är så klantig
Jag är så ensam
Jag är inte värd att älskas
Jag räcker inte till

Tänk om vi kunde säga såhär till oss själva istället, då skulle vi tro på det, då skulle det vara vår sanning:
Jag är tillräckligt exakt som jag är
Jag är värd att älskas
Jag gör fel ibland, men det gör vi alla
Jag förstår inte allt, men jag försöker så gott jag kan
Jag gör så gott jag kan…
Jag räcker till

Vad säger du till dig själv. Och varför?

Det är först när vi förstår som vi kan göra långsiktiga och riktiga förändringar.

Change your thoughts and the world will change”
– Norman Vincent Peale –

Förstå dina tankar så att du kan ändra dina tankar
– Lena Nyholm –

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *