logo

Tre inredningstips

Förra veckan blev jag intervjuad i samband med ett inredningsjobb som jag gjorde för en tidning, och det har gnagt lite i mig sedan dess. För jag skulle bland annat ge mina tre bästa inredningstips, och det slutade med att jag gav ungefär 15 tips. Och om dom inte hade stoppat mig så hade jag kunnat ge säkert 15 000 till.

För, för mig är inredning lite som livet i sig. Det finns inte tre saker som skapar ett vackert hem, eller som gör en lycklig. Det finns en miljon olika saker, som passar bättre ibland och sämre ibland, som vissa gillar och andra ogillar, och som har med allt annat att göra och ibland med ingenting alls. Och det är först när vi tillåter oss att inte vara helt perfekta som det blir så där bra som vi längtar efter att det ska bli.

För mig handlar inte inredning om att göra rätt och trendigt, utan om att skapa miljöer som man trivs i, som man mår bra i, som man blir glad, lugn och bekväm i. Och livet är ju egentligen lite samma; det handlar om att göra sådant som man trivs med, som man mår bra av, som man blir glad och lugn av. Och det handlar om långsiktighet och hållbarhet, inte bara här och nu.

Och det är ju verkligen inte så jävla lätt. Visst jag kan ge några tips på hur du kan göra, men att genomföra det hela är ju verkligen inte lika enkelt… Och det är nog det som gnager i mig efter intervjun; att det kanske framstår som att det är lätt, när det är helt tvärtom. Och så länge som vi tror att något ska vara lätt så blir vi besvikna när det är svårt. För det räcker inte med att ha många ljuskällor, måla i en vacker kulör, och ha många växter hemma. Och visst, man ska inte jämföra sig med andra, men däremot ska man motionera, äta bra mat, vara tacksam och snäll mot sig själv och andra, och våga prata om sådant som skaver och känns läskigt men som man vet att behöver få ur sig.

Men, att få ihop allt, att välja ut en vacker kulör, och att sluta att göra sådant som vi bombarderas med att vi ska göra…och att börja med något vi inte är vana vid att göra, det är fan inte lätt!

Men, det är så himla värt det! För, om man vill ha något så får man fasiken lägga manken till och ta tag i det, läsa på, fråga runt, ta hjälp av dom som kan och vet, fundera och vara beredd på att öva och träna, och att misslyckas några gånger på vägen dit.
Det är ganska enkelt, men det är fan inte lätt 🖤

Comments are closed.