logo

Föreläsning på Ateljé Lyktans tillställning i Göteborg

Imorgon åker jag till Göteborg för att hålla en föreläsning på Ateljé Lyktans årliga tillställning, som de har tillsammans med tunga företag som Moelven, Fogia och Elko.
Arkitekten som har ritat det supercoola hotellet Tree Hotel i Norrland (som Ateljé Lyktan är involverad i) skulle hålla föreläsning om det sjukt intressanta och spännande projektet. Men nu har han gått in i väggen och då ringdes jag in eftersom jag har jobbat med Ateljé Lyktan i flera år nu och för att dom vill att jag ska berätta om mig och hur jag jobbar.

Jag ska alltså hålla föredrag i 30 minuter för arkitekter, designers, innovatörer, uppfinnare, proffs, specialister, byggnadsingenjörer och andra viktiga människor…jag, om mitt jobb som inredningsdesigner.
Alltså, det är ju det jag vill göra (också); att föreläsa, inspirera och påverka. Men mindervärdeskomplexet gör sig påmint när de som ska lyssna trott dom ska få lyssna på en fenomenal arkitekt, om ett magiskt projekt!

Och, jag tycker ju inte att det är så intressant att rabbla mitt cv och att prata om Så Mycket Bättre. Jag vill ju prata om livet, om hur vi kan leva mer på riktigt, om att ta ansvar för alla ringar man sprider på vattnet. Om att må bra, om att få andra att må bra, om långsiktigt välmående och hållbarhet.
Inte om trender, inredning, vilken färg man ska måla (svar: allt utom vitt) och om vad som gäller just nu.

Så, det tänker jag göra! Jag kommer att ge en kärleksfull spark i röven på dom som lyssnar. Försöka få dom att förstå att dom är superviktiga. Att alla är superviktiga. ALLA!
Och att allt vi gör, allt vi säger och allt vi tänker påverkar allt runtomkring oss. ALLT!
Good and bad…

Såklart så kommer jag att prata lite om inredning och alla roliga projekt jag har jobbat med genom åren också. Men jag kommer att göra det med utgångspunkt i att allt vi gör påverkar allt och alla, överallt. Allt hänger ju ihop.
Och att vi alla behöver ta lite mer jävla ansvar!

Önska mig lycka till

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *