logo

Varför är Livsologin den rätta vägen?

Varför är Livsologin den rätta vägen?

I den tid som vi nu lever i vill vi att allt ska vara roligt, gå snabbt och vara lätt. Vi vill ha snabba knep, enkla verktyg och tre sätt att bli lycklig på. Men livet är inte alltid så lätt och allt förenklande försvårar det faktiskt för oss. För när vi tror att det ska vara lätt så blir vi frustrerade när det är svårt.

Det finns nämligen flera olika svar på frågorna, det finns många olika lösningar på problemen och det finns framförallt flera miljarder olika sätt att se på saker och ting. Vissa problem löser vi enkelt, medan andra problem behöver tid och tålamod.

Jag tror inte på en specifik väg, jag tror på att testa flera vägar, gå fram och tillbaka, gå vilse, ta några varv till och sedan kanske ta en avfart som vi aldrig har testat för att bli glatt överraskade eller snabbt vända tillbaka. Ibland är den ena vägen bättre än den andra, och ibland är den tredje vägen bäst.

Med det vill jag säga att jag inte tror på enkla metoder och snabba lösningar på komplexa problem. Däremot är många problem inte alls så komplicerade som vi kanske tror att dom är.

Inom Livsologin handlar det om att lära känna sig själv och förstå att vi alla är värdefulla och att allt vi gör är viktigt. Det handlar om att försöka förstå, acceptera, förlåta och vara så empatisk som är möjligt, mot sig själv och mot andra. För förståelse föder empati, och empati är grogrunden för kärlek. Och när vi förstår så kan vi se djupare, ner till roten, och då kan vi förändra på djupet, istället för att putsa på ytan.

Allt påverkar allt, allt vi tänker, säger och gör påverkar oss själva och alla omkring oss. Därför att det vårt egna ansvar att se till att vi mår så bra som möjligt, för när vi mår bra så får vi andra att må bra. Och när vi mår dåligt så tänker vi inte alltid så långsiktigt. Som ringar på vattnet påverkar vi allt och alla.

Det är inte dåligt att må dåligt, om vi lär oss att må dåligt konstruktivt. För det är där nere som vi kan lära oss mest om oss själva. Det är där nere som vi kan förstå vad som är viktigt för oss, hur vi vill leva, vilka förändringar vi behöver göra för att ta oss upp igen, och vart tusan vi hittar kraften till att göra det. Och tro mig, man får jävligt starka ben i uppförsbacke!

Den viktigaste frågan vi kan ställa oss själva är Varför? Och sedan våga rota reda på dom ärliga svaren…

Jag hjälper dig att våga ta reda svaren, och hitta lösningar, så att du kan testa olika vägarna och på så sätt hitta dom som passar dig!

Livet är enkelt, men inte så jävla lätt. Livet behöver få levas som den bergodalbana det är, ibland går det trögt uppför, ibland alldeles hisnande nedför, och ibland tvärbromsar det och allt stannar upp. Det är det ju allt det som gör livet så spännande och intressant.

Ibland tränar vi hårt, ibland äter vi för mycket choklad.
Ibland mediterar vi varenda dag, och ibland är vi på fest så ofta att det inte längre är roligt.
Ibland tror vi att vi ska ta över världen och ibland känner vi oss helt meningslösa på jorden.
Ibland är chefen inspirerande, ibland vill vi skrika åt alla att hålla käften, och ibland vill vi krama alla vi ser.
Ibland är vi ledsna, ibland arga, och ibland helt upp över öronen förälskade.
Ibland är vi allt på samma gång...och ibland ingenting.

"Jag tror att jag alltid med eller mindre omedvetet har letat efter ETT svar, ETT rätt, EN lösning på allt, och jäklar vad det har slitigt och förvirrat och kostat på. För det är ju så solklart, det FINNS ju många gånger inte ett svar, ett rätt, en lösning. Genast samma dag släppte knutar inom mig som jag burit på i åratal"

Anna


Läs mer om vad Livsologi är för något här, och om det är något för just dig här.

Kontakta på lena@holgerdesign.se